Манчестър Сити е само на няколко дни от финализиране на сделката за поредното си ново попълнение. Това ще бъде бранителят на Евертън Джон Стоунс, сделката за когото би трябвало да бъде обявена в началото на следващата седмица. 

Според информациите от Острова, за младия английски национал ще бъдат платени цели 53 млн. паунда. Ако сумата наистина е такава, ще бъде счупен рекордът за най-скъп защитник в историята на футбола. 

Засега рекордът е на Давид Луис, който беше продаден от Челси на ПСЖ срещу 50 млн. паунда преди две години. А сделката за Стоунс изглежда сигурна и заради действията на самия футболист. 

В началото на седмицата той е отишъл при ръководството на "карамелите" и при новия мениджър Роналд Куман и е подал писмена молба, че иска да напусне и да бъде продаден конкретно на Манчестър Сити. Очаква се този ход да е решаващ за трансфера му. 

Миналото лято той постъпи по подобен начин, когато към него имаше три отклонени оферти от Челси. Последната от тях беше за 40 млн. паунда, но мърсисайдци и тогавашният им мениджър Роберто Мартинес се запънаха и не продадоха младия бранител. Сега обаче изглежда, че това ще се промени.