Френският национал Джибрил Сисе най-вероятно ще стане конкурент на Валери Божинов в Манчестър Сити. „Гражданите” са готови да предложат 5 млн. паунда за футболиста на Олимпик Марсилия, който има опит в английския футбол от престоя си в Ливърпул. Интерес към ексцентричния нападател има и от лондонския Уест Хем.

Така през януари се очаква мениджърът на Сити Свен Йоран Ериксон и този на „чуковете” Алън Кърбишли да влязат в директен спор и наддаване за френския нападател.

Британското издание The Mirror допусна забавна грешка, след като определи Божинов като „изгряваща италианска звезда”.

„Изгряващата италианска звезда Валери Божинов все още е контузен, докато Емил Мпенза все още не се е доказал като голмайстор, какъвто Ериксон би искал да бъде”, пише още в материала си английският вестник.

Мениджърът на „гражданите” Ериксон силно желае да намери подходящото подкрепление в атака на италианеца Роландо Бианки, който след блестящия старт на сезона, разочарова напоследък, и вижда в Сисе идеалният избор за тази цел.

Уест Хeм пък от своя страна също обяви интереса си към Джибрил Сисе, виждайки в негово лице правилният човек, който може да изведе тима с попаденията си до участие в европейските клубни турнири.