Ръководството на френския гранд Олимпик Марсилия е отказало оферта от страна на Манчестър Сити за нападателя Джибрил Сисе, съобщават медиите на Острова.

Името на бившия футболист на Ливърпул се спрягаше за завръщане във Висшата лига, след като не успя да си спечели титулярно място в състава на Марсилия.

Президентът на французите Пап Диуф потвърди за интереса на „гражданите“, като допълни, че предложението е било отхвърлено.

„Той е футболист, който представлява интерес“, коментира Диуф. „От Манчестър Сити се свързаха лично с мен, но отказах категорично“, допълни босът на Олимпик марсилия.

Сисе влиза в трансферните планове и на Болтън Уондърърс. През лятото имаше оферта от страна на англичаните, но тя отново бе отхвърлена. Според различни източници Болтън ще поднови интереса си към Сисе, след като бъдещето на Никола Анелка остава неясно. Както е известно Анелка е желан от Челси.

Мениджърът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон вече си осигури услугите на мексиканския голаджия Нери Кастийо от Шахтьор Донецк, но желае още един нападател в състава си. Българският национал Валери Божинов, който в момента лекува травма се очаква да се завърне на терена в края на месеца.