Синът на легендарния британски мениджър сър Алекс Фъргюсън – Дарън призова ръководството на Футболната асоциация на Англия да „разстреля“ всички рефери, които допускат сериозни грешки.

Дарън Фъргюсън буквално побесня след края на двубоя от Лига 1 на неговия Донкастър Роувърс срещу Плимут и изригна срещу рефера на мача Анди Хайнс. Според Фъргюсън, съдията е ощетил тима му, след като не отсъди дузпа в последната минута на срещата. В крайна сметка мачът приключи при резултат 1:1.

Веднага след последния съдийски сигнал специалистът нахлу на терена и поиска обяснение от рефера, което обаче не получи. На пресконференцията след двубоя обаче, Фъргюсън не спести нищо на съдиите.

„Това е най-очевадната дузпа, която някога ще видите! Няма какво дори да се мисли! Защитникът просто събори Анди Бътлър на земята. Страничният рефер видя ситуацията, той гледаше точно там“, коментира Фъргюсън пред журналистите.

„Това е най-чистата дузпа, която ще видите през целия сезон. Голът им дойде от фаул, а след края на мача страничният рефер се смее на това. Мисля, че това е отвратително. Реферите в лигата не са професионалисти, работят почасово, стандартите са ужасяващи, а физическата им подготовка е истински позор. Когато видят ситуациите, те ще признаят, че това е чиста дузпа, кристален фаул“, продължи тирадата си той.

На въпрос какво може да направи той и Футболната асоциация по тези въпроси, Дарън Фъргюсън отговори: „Какво мога да направя аз? Застреляйте ги, това може би е добра идея!“

„Знам, че трябва да си затворя устата и да покажа уважение, но когато ти се смеят след края на мача и ти казват „в крайна сметка моето решение е важно“, мисля, че видяхме достатъчно“, завърши разгневеният специалист.

Тимът на Дарън Фъргюсън заема 12-то място в третото ниво на английския футбол.