Трансферът на уругвайския национал Гастон Рамирес в Саутхемптън е пред провал, обяви президентът на Болоня Албано Гуаралди. Самият Рамирес съобщи преди няколко дни, че е съвсем близо до подпис със „светците“, като остават да бъдат уточнение само „малки детайли“ по сделката.

Босът на италианския тим бе категоричен, че няма да склони да се раздели със звездата си за сума по-малка от 20 млн. евро.

„Ситуацията е далеч по-сложна отколкото си мисли Рамирес. Не става въпрос само за цифри, а затова какво е включено в сделката и какво не. Офертата, която получихме не ни задоволява. Неговият агент вече е постигнал договорка с английски клуб, но ние не сме. В момента това е ситуацията, знаят нашите изисквания и ще видим какво ще се случи“, обяви президентът на Болоня.

„Не разбирам защо Гастон е казал тези неща. Преговаряхме с няколко топ италиански клуба, но винаги съм бил ясен: Ще му позволя да си тръгне само, ако пристигне оферта, която ни задоволява. До този момент тя не пристигнала.“

„Дразня се, защото един от моите играчи говори така все едно вече е преминал в друг клуб, когато все още няма споразумение. Разбирам желанието му да бъде трансфериран, но не споделям методите му. Всички преговори могат да пропаднат, затова смятам, че той действа прибързано. Клубът не може да бъде принуден да следва правилата на играчи и агенти“, категоричен бе още президентът на Болоня.

Интерес към Гастон Рамирес има и от Ливърпул.