Новият наставник на Астън Вила Тим Шърууд погледна от интересен ъгъл на уволнението си от Тотнъм в края на миналия сезон.

46-годишният специалист не получи шанс да води тима за постоянно, след като бе назначен за временен вариант след освобождаването на Андре Вилаш-Боаш. Англичанинът изкара 5 месеца на „Уайт Харт Лейн“, а от съвсем скоро пое закъсалия Астън Вила в битката за оцеляване във Висшата лига.

В събота наставникът ще се изправи срещу „шпорите“ у дома, като мачът ще е изключително важен за бирмингамци.

„Тотнъм е добър клуб, те бяха се държаха коректно с мен през годините. Нямаше да стана мениджър на Астън Вила, ако не беше Тотнъм“, каза Шърууд.

„Храня дълбок респект към този клуб, но това е всичко, което мога да им дам на нашия стадион. Бях доволен от работата си при тях, но единственото, което можех да сторя, е да уважа решението на собственика Даниел Леви и неговия борд. Те се държаха добре с мен. Направиха всичко в името на добруването на клуба. Трябваше да решат. Не е трябвало да се съгласявам с тях. Просто продължих напред.“

„Благодаря им, че в момента не съм при тях, защото в момента се намирам във фантастичен отбор. С Леви поддържаме контакт, откакто си тръгнах, това не е било проблем“, завърши Шърууд.