Германският национален полузащитник на Байерн Мюнхен Бастиан Швайнщайгер разкри, че неговия брат, който е фен на Манчестър Юнайтед, го кара постоянно да премине на Олд Трафорд.

26-годишният халф заяви в интервю за списание „FourFourTwo”, че е щастлив в Байерн, но допълва, че харесва бързината в английския футбол и се надява един ден да заиграе на Острова.

Швайни, който има 233 мача за германския шампион след дебюта си за първия отбор на баварците през 2002 година, подписа през миналия месец нов договор с тима за четири години.

„Имам договор с Байерн, но обичам атмосферата по стадионите в Англия. Когато играхме с Манчестър Юнайтед през миналата година, беше нещо уникално”, сподели Швайнщайгер.

„Моят брат е голям фен на Манчестър Юнайтед и продължава да ми говори – „Отиди в Ман. Юнайтед!”, а аз все му отговарям – „Не мога, не мога!”.

„Да, обичам бързината на футбола там. Оставам в Германия до 2016 година, но после ще видим какво ще се случи. Човек никога не знае”, коментира Бастиан Швайнщайгер.

Британската преса пък съобщава от известно време, че сър Алекс Фъргюсън е набелязал точно Швайнщайгер за заместник на Пол Скоулс.