Бившият голмайстор на Реал Мадрид Давор Шукер убеждава настоящия капитан на „белия балет” Раул Гонсалес да продължи кариерата си в Англия, пише „Марка”. Интересното е, че в същото изказване, Шукер обявява Луис Арагонес – човекът, изхвърлил Раул от националния на Испания, за най-добрия треньор, който е имал.

„Като негов приятел, бих се радвал Раул да завърши кариерата си в Лондон, лично съм му го казвал,” споделя хърватинът. „Би било хубаво да приключи кариерата си в толкова силно първенство като английското.”

Шукер има зад гърба си два сезона във Висшата лига, с Арсенал и Уест Хем, преди да премине в Бундеслигата, където завърши състезателния си път в Мюнхен 1860.

Той изразява мнение по още един горещ въпрос – трансфера на Хесус Навас в Реал Мадрид: „Познавам Дел Нидо (президента на Севиля). Той е продал доста играчи на Реал Мадрид, и се надявам Хесус Навас да стане един от тях в бъдеще.”

Давор Шукер признава, че Луис Арагонес е бил най-добрият треньор във футболната му кариера, Педжа Миятович – най-добрият партньор, който е имал на терена, а Барселона – най-сериозният съперник.

Що се отнася до прогноза за Мондиал 2010, Шукер казва: „Испания, Англия, Германия и Аржентина са моите фаворити. Искам финал Испания-Аржентина, но Англия също ми изглежда много силна. Разбира се, Бразилия също ще се бори да стигне финал, но не мисля, че ще стигнат по-далеч от полуфиналите.”