Собственикът на Челси Роман Абрамович наистина не си знае парите. Точно за това, дори и по време на криза, руският милиардер не знае какво означава думата „пестене”. Става въпрос за това, че един обяд на Абрамович заедно с половинката му – Дария Жукова, сина му – Аркадий, и още трима негови бизнес партньори е излязъл на стойност 47 221,09 долара.

Голямата сметка била направена в популярен италиански ресторант в Ню Йорк, чийто собственик разкри пред медиите какво разхищение си позволяват богатите хора.

Чудите се как за няколко часа може да се натрупа подобна сметка? Ето как. Роман Абрамович и неговата компания си поръчали едни от най-добрите вина в света, трюфели, телешко месо, морски дарове и тестени изделия. Само за вино руснакът похарчил над 21 хиляди долара.

Очарователната Дария Жукова обаче, която е бременна в седмия месец, не си позволила да вкуси от алкохола, а се ограничила до минерална вода. Според разказа на един от сервитьорите в ресторанта, компанията по нищо не показала, че притежава зад гърба си сметки, на стойност милиарди долари. 16-годишният син на Абрамович и самият собственик на Челси дори били облечени с дънки.

Руският милиардер започнал петъчния си обяд с бели трюфели карпачо, продължил с деликатес от телешко месо по милански, а след това отново се върнал на трюфели. За десерт си поръчал тирамису, от което боднал три хапки и го отместил.

Колкото до сина на Абрамович и приятелите му на масата – предпочели да хапнат морски дарове, италиански тестени ястия, камари и т.н.

Причината масата да натрупа толкова голяма сметка от виното била, че компанията поръчвала бутилки, от които отпивали съвсем по малко, а след това изпращали сервитьора за нова бутилка. „Имаше една двойка на съседната маса, на които накрая дадоха половин бутилка Петрус. Вероятно двойката си е помислила, че е спечелила от лотарията", разкри един от сервитьорите в нюйоркския ресторант.

Собственикът на заведението Нело сподели пред медиите: „Г-н Абрамович е човек с голямо богатство и много добър вкус. Сметката беше много голяма, но това е защото опита някои много фини вина, които след това щедро споделени с други посетители на ресторанта.”