Мениджърът на Евертън Дейвис Мойс заслужено бе на върха на щастието, след като неговият отбор се класира за финал в турнира за Купата на Англия. „Карамелите” се наложиха след изпълнение на дузпи над Манчестър Юнайтед и ще спорят за трофея с Челси следващия месец.

Мойс призна в интервю след мача с „червените дяволи”, че отборът му е тренирал дузпи и похвали вратаря Тим Хауърд за неговия героизъм.

„Да, наистина тренирахме дузпи, но всъщност тези неща трудно можеш да ги предвидиш,” каза Мойс. „Просто излизаш и биеш, ако техният вратар уцели ъгъла, спасява, ако не успее – ти вкарваш.”

„Малко се затруднихме в преценката кои петима да изпълняват, но за щастие нашият вратар направи няколко много добри спасявания,” каза още мениджърът на тима от Ливърпул. Той не отрече обаче, че двубоят е бил много тежък за Евертън.

„Мачът наистина бе много труден за нас. Срещу когото и да играе Манчестър Юн, дори и с 14-годишните си футболисти да излезе, ще е трудно,” отбеляза Мойс. „Мисля, че и ние можехме на моменти да играем по-добре, но Юнайтед го направи трудно за нас.”

Относно дузпата, която Юнайтед искаха за нарушение срещу Дани Уелбек, Дейвид Мойс сподели, че според него е можело да бъде отсъден наказателен удар. „От моята позиция, ми се стори, че можеше да има. Но не се виждаше добре, наистина,” призна той.

Сега Евертън ще излезе на финала с надежда за първа Купа на Англия от 14 години насам. „За всички нас е фантастично, наистина. Улисията, които всички футболисти вложиха, бяха насочени само към този успех на Евертън. Ако продължават да работят по този начин, те ще постигнат целта си,” завърши Дейвид Мойс.