Джон О’Шей донесе щастливата победа за Манчестър Юнайтед в днешното дерби от 29-ия кръг на английската Висша лига срещу Ливърпул.

Влезлият като резерва ирландец отбеляза в самия край на мача след като се оказа най-съобразителен в наказателното поле на домакините при центриране на Кристиано Роналдо от фаул и намери зле избитата от вратаря Рейна топка.

Ливърпул определено могат да бъдат недоволния от изхода насрещата. „Мърсисайдци” владееха инициативата през по-голямата част от мача и създадоха по-опасните положения пред вратата на съперника. Най-чистите от тях бяха изпуснати от Крейг Белъми и Стивън Джерард, които от непосредствена близост не успяха да преодолеят вратаря на Манчестър.

„Червените дяволи” не впечатлиха с нищо зрителите на двубоя и могат да бъдат доволни, че взеха пълен комплект точки от „Анфийлд”, след като отправиха общо 6 удара към вратата на Рейна, повечето от които бяха от далечна дистанция и не представляваха опасност за стража на Ливърпул.

И това дерби не мина без инциденти. Уейн Рууни напусна принудително терена в 73-та минута след като се сблъска със защитника на Ливърпул Джейми Карагър и получи неприятна контузия в коляното. Смяната в последствие се оказа щастлива за сър Алекс Фъргюсън, тъй като именно влезлия на мястото на Рууни О’Шей отбеляза победното попадение.

Пол Скоулс пък бе изгонен в 86-та минута на срещата след като се опита да удари Шаби Алонсо без топка.

С тази победа Манчестър Юнайтед си осигури комфортна преднина от 12 точки пред втория Челси, който гостува на Портсмут в 19:15 часа българско време. Така шансовете титлата да поеме в посока „Олд Трафорд” през този сезон изглеждат все по-големи.