Един от ключовите защитниците на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг може да отсъства от терените за близо три месеца, заради вирус, съобщава „Daily Mail”.

22-годишният национал на Англия пропусна победата на Боксинг дей над Уигън. Тогава сър Алекс Фъргюсън съобщи, че става дума за тежка настинка. По всичко личи обаче, че става дума за по-тежко заболяване.

Това е поредният удар по състава на „червените дяволи“, който е раздиран от контузии.

Острата форма на заболяването – инфекциозна мононуклеоза – включва висока температура, главоболие, отпадналост, загуба на апетит, възпаление на гърлото и увеличени лимфни възли. Вирусът се разпространява предимно сред децата и младите хора, като се предава най-често чрез слюнка. Известен е и като „болест на целувката“.

Най-острите симптоми преминават за около две седмици, но заболелите не могат да се натоварват сериозно за поне два месеца. За професионален футболист, този период ще е още по-дълъг.

Така на този етап, сър Алекс остава без Смолинг, както и без Дарън Флетчър, Неманя Видич, Ашли Йънг, Том Клевърли, Андерсон, Джони Еванс, Фабио Да Силва и Майкъл Оуен.

Според бившия лекар в Ливърпул и Съндърланд Марк Ледър, ако от Юнайтед потвърдят заболяването на Смолинг, футболистът ще отсъства поне три месеца.