Легендата на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел не смята, че отношението на фенове и анализатори към звездата на отбора Уейн Рууни е справедливо. Според бившия вратар приносът на 29-годишния английски национал се подценява.

Капитанът на „червените дяволи“ приключи серията си без гол в средата на седмицата, когато реализира хеттрик при успеха с 4:0 над Брюж в мач-реванш от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Това обаче не променя факта, че в първите три кръга на Висшата лига водещият нападател на Юнайтед не е порязавал противниковите мрежи.

„Мисля си, че понякога хората изобщо не гледат какво прави Уейн за отбора“, реагира Шмайхел. „Той е неегоистичен играч. Винаги оставя достатъчно поле за изява пред останалите. Уейн създава много възможности за всички, а освен това е и лидер.“

„Той взе лентата и за мен е ясно, че се отнася към тази отговорност изключително сериозно. Не мисля, че изявите му са слаби. Окей, той може и да не вкарва много голове, но докато някой друг го прави, според мен нещата са наред. Срещу Нюкасъл може и да спорите дали трябваше да отбележим повече голове, може би наистина е така, ала понякога има и такива мачове. За тях просто няма обяснение, но като гледам мача на Уейн срещу Брюж не мисля, че съмненията към него са много честни“, добави датчанинът.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!