Още един играч на Ливърпул отложи разговорите за удължаването на договора си. След Рахийм Стърлинг, това стори и словашкият бранител Мартин Шкъртел, пише вестник "Дейли Експрес". 

Защитникът е обвързан с мърсисайдци само до края на юни 2016 г. и ако не преподпише през лятото, в началото на януари догодина ще може да напусне като свободен агент, а това не е по вкуса на ръководството на "червените". 

Шкъртел постепенно се утвърди като незаобиколим фактор в защитата на Ливърпул, като през тази кампания е изиграл 27 мача. Точно това кара мениджъра Брендън Роджърс да иска да го задържи за повече време. 

"Имах контакт с шефовете преди няколко месеца, но се разбрахме да оставим нещата за лятото, защото сега искам да се фокусирам само върху представянето и до края на кампанията, защото мачовете са ни много натоварени."

Като цяло на мърсисайдци им предстои доста натоварено лято с преговори. Освен с Шкъртел и Стърлинг, ще има разговори още с Джордан Хендерсън, който също е обвързан само до 2016 г. През лятото пък изтичат контрактите на Джо Фланаган и Коло Туре, като с тях ще се говори до края на юни.