Алан Шиърър бе обявен официално за новия мениджър на Нюкасъл, информират медиите на Острова. За този ход на Острова се спекулираше от близо седмица.

Бившият нападател на „свраките” призна, че ще остане начело на тима само до края на сезона. Така ще може да се даде повече време на Джо Киниър да се възстанови след сърдечната операция, която прекара.

Шиърър ще трябва да направи всичко възможно, за да помогне на „черно-белите” да не изпаднат от елита на Англия в настоящата кампания.

„Категорично ще остана тук само за осем седмици. Това е всичко”, заяви 38-годишният екс-футболист на пресконференцията, на която бе представен, цитиран от „BBC Sport”.

„Ще бъда много наранен и огорчен, ако отборът изпадне в Чемпиъншип”, добави Шиърър. Първият му мач начело на Нюкасъл е тази събота, срещу Челси.

На „свраките” им предстоят тежки изпитания до края на сезона, сред които и сблъсъци срещу Ливърпул, Астън Вила и Тотнъм. На този етап Нюкасъл заема 18-то място във временното класиране, на две точки от спасението.