Легендата на Нюкасъл Алън Шиърър заяви, че е възможно да се върне начело на клуба, но в момента не е наясно какво се случва на „Сейнт Джеймсис Парк”.

След изпадането на „свраките” в Чемипиъншип американският собственик Майк Ашли търси купувач на клуба, но до този момент няма никакъв интерес към акциите му.

„Все още не знам нищо. Искам нещата да бъдат решени по някакъв начин заради любовта ми към този клуб. Много бих искал да завърша това, което започнах през миналия сезон”, заяви Шиърър.

По-рано тази седмица, бившият наставник на тима Джо Киниър отказа да удължи договора си с клуба за две години.

Алън Шиърър също призна, че скоро не е разговарял със собственика Майк Ашли. Последната среща между двамата е била в края на миналия сезон.

„Доколкото знам в момента клубът се продава, но няма купувач. Последният ми разговор с Майк Ашли беше след като отпаднахме от Висшата лига. Казах му за футболистите, които искам да задържим, за футболистите, които мисля, че трябва да продадем и играчите, които трябва да привлечем. Неговият отговор бе, той повече няма да налива пари в клуба. Това е което знам в момента”, допълни Шиърър пред BBC Sport.