Легендата на английския футбол Алън Шиърър призна, че е бил шокиран, когато е разбрал, че името му се спряга за вакантния в момента пост на селекционер на Англия.

Стив МакЛарън бе уволнен вчера от ФА, след като”трите лъва” не успяха да си осигурят място на Европейските финали догодина.

Бившият нападател на Нюкасъл бе едно от имената спрягани за евентуален заместник на Мака. Сред тях още попадат това на Жозе Моуриньо, Мартин О’Нийл и Фабио Капело.

Шиърър обаче изглежда, че няма намерение да се захваща с мениджърска работа, поне на този етап, като сподели, че би се изненадал изключително много, ако от ФА се обърнат към човек с толкова малко опит.

„Изненадан съм, че въобще някой може да си помисли, че ще поведа Англия. Считам, че има много по-добри кандидати за поста от мен, които притежават и много повече опит”, каза Алън.

„Имам сертификат за треньор, както и основата за тази работа, но това не седи на дневен ред пред мен. Разбира се, никога не можеш да кажеш какво ще ти се случи в бъдеще – засега съм доволен от това, което правя в момента”, продължи още легендата на „свраките”.