Легендата на английския футбол и в момента мениджър на борещия се за оцеляване в Премиършип отбор на Нюкасъл Алън Шиърър е готов да остане на поста си дори и „свраките” да отпаднат в Чемпиъншип.

„Не ме интересува миналото, гледам само напред и искам в отбора да цари дисциплина, но засега това не се получава”, коментира легендата на Нюкасъл.

„Искам футболистите да спазват правилника на отбора и да идват на тренировка в 10 часа, а не да закъсняват. Те трябва да се раздават, защото са част от един голям клуб със сериозна история”, добави мениджърът на „свраките”.

Според официалната информация Джо Киниър ще се завърне на мениджърския пост на Нюкасъл, след като бъде напълно излекуван, но нещата могат да се забавят доста и собственикът на клуба Майк Ашли обмисля да предложи постоянен договор на Шиърър.

Според медиите на Острова двамата вече са провели тайна среща, на която Шиърър е дал принципното си съгласие да остане на поста, но при положение, че никой от борда на директорите не му се бърка в работата, а в същото време при положение, че Ашли реши да го уволни, легендата на Нюкасъл няма да има никакви финансови претенции към клуба.