Алън Шиърър заяви, че в мача между Англия и Бразилия Дейвид Бекъм е доказал, че все още принадлежи към топ футболистите на света. Бившият национал иска халфът да остане в Реал Мадрид, тъй като е прекалено добър за Лос Анджелис Галакси. Това сподели самият той пред английския таблоид „Сън”.

„Не знам, дали Дейвид съжалява, че отива в Калифорния. Но той е много класен играч, за да се състезава в такъв отбор. В това няма съмнение. Бекъм показа това с начина, по който игра срещу „кариоките”, заяви Шиърър. Той вярва, че бившият капитан на „Трите лъва” ще играе в квалификационната кампания за Евро 2008, която приключва през ноември, въпреки трансфера му в ЛА през лятото.

„Да, ще трябва да лети много дълго със самолет, но ще се справи. Проблем би се появил, когато Стив МакЛарън реши да събира групата си за финалите, ако Англия се класира, разбира се. Но не мисля, че това ще притесни мениджъра. Сега не е времето да мислим, какво ще се случи след Коледа, когато Бекъм няма да играе футбол”, коментира бившият капитан на Англия.

Шиърър напълно подкрепя завръщането на Бекъм в националния. „В девет мача без Дейвид дясната част на халфова линия успя да вкара само един гол – на Стивън Джерард, и направи две асистенции. А по време на световното халфът на Реал бе замесен в три гола. МакЛарън пробва всичко отдясно, но без Бекъм не става. Аз се зарадвах на повикването му в състава, но бях изненадан. Бекъм показа, че има желание да играе за своята страна”, каза още Шиърър.