Манчестър Сити е на път да привлече нов конкурент на Валери Божинов в атаката на „гражданите”. Според различни източници в Холандия, лично президентът на англичаните Таксин Шинаватра вчера е бил в Амстердам, за да преговаря за нападателя на Хееренвеен Афонсо Алвеш.

26-годишният бразилец направи истински фурор в холандското първенство като в първия си сезон за Хееренвеен, успя да отбележи 31 гола в 34 мача. През настоящия шампионат Алвеш има записани 10 попадения, като седем от тях отбеляза при победата над Хераклес с 9:0.

Очаква се по-късно днес в Холандия да пристигне и мениджърът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон. Договорът на Алвеш с настоящия му клуб изтича през 2011 година, но предлаганите 20 млн. паунда от Шинаватра най-вероятно ще се окажат достатъчни за Хееренвеен да пуснат звездата си в посока Манчестър.

Очаква се сделката да стане факт веднага след отварянето на зимния трансферен прозорец на 1 януари. По-рано през сезона се появиха информации, че интерес към талантливия бразилец проявяват още Ливърпул и Мидълзбро.