Собственикът на Манчестър Сити Таксин Шинаватра заяви, че ще осигури нужните средства на мениджъра Свен Йоран Ериксон за трансфери през зимния трансферен прозорец.

Най-вероятно първото ново попълнение на „Ийстландс” ще бъде бразилецът Адриано от Интер, който сподели, че неговият „първи избор” е именно тимът на Мартин Петров и Валери Божинов.

Ериксон усилено търси нападател за своя тим след контузията на българския национал Валери Божинов и разочароващия старт за Роландо Бианки в Англия. В информация на вестник News of the World дори се споменава, че „гражданите” могат да си осигурят услугите на още един българин – Димитър Бербатов.

Шианватра сподели, че ще направи всичко възможно, Ериксон да привлече набелязаните цели през януари.

„Знам, че Свен има някои идеи и ще продължа да давам подкрепата от която той има нужда”, коментира тайландецът.

От своя страна Адриано, който изпадна в немилост на „Сан Сиро” коментира, че през зимната пауза със сигурност напуска Италия и с удоволствие би се присъединил към Манчестър Сити.

„Разговарях с ръководството на тима и мога да кажа, че през януари напускам. Моят първи избор е Манчестър Сити и Ериксон. В същото време знам, че в Интер харесват Бианки”, заяви Адриано.