Собственикът на Манчестър Сити Таксин Шинаватра разкри, че има големи планове за тайландския футбол. Бизнесменът, който е разследван в собствената си страна, има намерение да помогне на тайландските тимове благодарение на отбора, който притежава във Висшата лига.

„Това, което бих искал е футболистите в Тайланд също да играят международен футбол. Към момента това е много трудно, защото тимовете ни не фигурират в ранглистата сред първите 70”, каза Шинаватра.

„От тази позиция, която заемам в момента мисля, че ще мога да помогна на тайландския футбол. Интересувам се от младите играчи там, защото спортът трябва да се развива. Ще направя всичко възможно Манчестър Сити да се превърне в глобална марка, който да включва тайландски продукт”, каза още собственикът на „гражданите”.

„Бих желал отборът да продължава да се развива, както и да дадем възможност на феновете да ни подкрепят, за да може тимът да се превърне в такава глобална марка. В основата на всичко това обаче стоят успехите на клуба”, завърши Таксин Шинаватра.