Собственикът на Манчестър Сити Таксин Шинаватра остава в ръководството на клуба, въпреки спекулациите около финансовите му афери и обвиненията му в корупция, докато е бил премиер на Тайланд, обяви председателя на клуба Гари Кук.

Бившият премиер на Тайланд намери убежище в Англия, след като отказа да отговори на обвиненията срещу него и Кук настоя, че Таксин не търси нов купувач за „гражданите”.

Председателят на Манчестър Сити даде изявление пред Би Би Си радио Манчестър: „Когато тези неща ти се стоварят отгоре става много трудно. Таксин е още по-силен в този момент, защото това е неговата голяма любов и той иска да покаже на хората, че наистина е загрижен. Както всички останали и аз зададох въпроса ‘Ще се продаде ли клубът?’ и той ме увери, че този клуб не е за продан и, че той е тук за дълго време. Попитах го ‘Защо го купи?’. Той ми отвърна, че го е купил с поне десетгодишен план.”

 Пред погледа на Таксин и семейството му, Манчестър Сити успя да завоюва победа с 3:0 срещу Уест Хям в неделя, благодарение на Елано и Даниел Стъридж.