Собственикът на Манчестър Сити Таксин Шинаватра разкри, че иска през летния трансферен прозорец да види името на голям футболист в състава си. Основната причина за това, обаче се крие в това, че босът иска стадионът на „гражданите” да се пълни до дупка при всеки домакински мач.

Независимо, че има в клуба си играчи като Елано и Мартин Петров, по време на двубоите на Сити, на стадиона влизат около 48 хиляди души, което е предизвикало недоволството на Шинаватра.

Дългосрочната цел на небесносините е те да станат отбор, конкурентноспособен на градския си съперник Манчестър Юнайтед, който събира около 76 хиляди души на мач.

Шинаватра има намерение да даде на мениджъра Свен Йоран Ериксон около 30 милиона паунда за лятната селекция, с които треньорът да си осигури услугите и на една от големите суперзвезди.

„Целта на нашия собственик е стадионът ни да се пълни при всеки домакински мач. За да се случи това обаче, ние ще трябва да се борим за челните позиции в първенството или да купим голям футболист”, сподели шведският специалист.

„Невъзможно е да се вземе един играч и да се мисли, че ще можем да спечелим титлата. За да се намесим в „голямата четворка” ще са ни нужни повече инвестиции”, добави Ериксон.