Собственикът на Манчестър Сити Таксин Шинаватра заяви, че е напълно доволен от сезона, който прави тимът му до този момент.

Бившият министър председател на Тайланд закупи „гражданите” през лятото и осигури нужните финансови средства на мениджъра Свен Йоран Ериксон.

„Много съм доволен от първата година. Постигнахме много повече отколкото очаквах”, коментира Шинаватра. „Планът ни за този първи сезон бе да финишираме в горната половина на таблицата, а през втората и третата година да се борим за местата даващи право на участие в Купата на УЕФА и Шампионската лига”, допълни босът на „небесносините”.

„В началото на сезона планирах да бъдем в Топ 10 на Висшата лига. Когато обаче бяхме четвърти или пети преди няколко месеца се запитах защо да не се класираме за УЕФА?”

„Това е моята мечта, но не е лесно като вземем предвид как се развиха другите турнири. Все пак ще дадем всичко от себе си. Все още можем да завършим в десетката, което се вписва в нашия първоначален план”, обоснова се Шинаватра.

В момента тимът на българските национали Мартин Петров и Валери Божинов се намира на девета позиция във временното подреждане във Висшата лига.