Агентът на играча на Тотнъм Паскал Шимбонда се опита да изчисти името на своя клиент, след като французинът бе арестуван преди няколко дни заради съмнения в измама. Мениджърът заяви, че е дал на заем пари на футболиста.

Съотборникът на Митко Бербатов бе задържан и разпитан от лондонската полиция, която провежда масово разследване в момента срещу корупцията във футбола на Острова. Състезателят бе пуснат под гаранция.

Представителят на Шимбонда Уили МакКей заяви, че е дал заем на 28-годишния играч, малко след като е бил осъществен трансфера му от Уигън в Тонтъм.

„Не исках да му давам пари в брой, затова му написах чек и подписах съответните документи за това. Наистина трябва да започнат да ми казват – Дядо Коледа”, каза агентът.

„Правил съм такъв вид услуги за много мои клиенти преди, ако са им трябвали пари в даден момент. Ако правим нещо незаконно, защо ще му давам чек от официалната ми банкова сметка”, сочи МакКей.

„Малко ми е странно, че такава информация е изтекла и не мога да разбера, какво точно искат да докажат хората, които за замесени. Щеше да ми е смешно, ако обвиненията не бяха, толкова сериозни”, сподели още мениджърът.

Представителят на Паскал също е разследван в момента, но се придържа към версията, че никога не е извършвал нещо незаконно.