Освободеният от британските власти Майкъл Шийлдс заяви, че се надява да успее да изчисти напълно своето име, въпреки че българският барман Мартин Георгиев продължава да твърди, че точно хулигана на Ливърпул се е опитал да го убие.

Шийлдс, който бе помилван от Джак Строу през миналия месец, заяви: "Той продължава да твърди, че аз направих това! Не знам дали ако можехме да седнем един до друг щях да мога да го убедя. Аз смятам, че ако някой му беше показал доказателствата и той ги беше видял, то това най-вероятно щеше да отвори очите му, но явно има причина той да говори точно по този начин. Много хора не искат да чуят това, защото престъплението е ужасно, а той получи толкова пари, че никога няма да иска да си обърне мнението и да пожелае истината да излезе наяве. Той обаче трябва да разбере, че ние няма да се спрем, докато не можем да му кажем - "Ти си доказан лъжец, какво ще кажеш сега?".

Хулиганът Шийлдс, който бе осъден на десет години затвор в България, но бе екстрадиран във Великобритания да доизлежи присъдата си, продължи: "Аз не трябваше да бъда в затвора, но бях. Искам да се отърва от тези спомени и да забравя за затвора. Но в никакъв случай няма да забравя това, което ми се случи, само за да продължа напред".

22-годишният Шийлдс, който бе зад решетките четири години и половина, заяви още: "Българите определено не искат аз да изчистя името си, но ако аз имам възможността да ги засрамя, ще го направя".

Относно скорошна среща между съветника Джо Андерсън и българските власти, Шийлдс заяви: "Той бе доволен от срещата. Ние продължаваме да се опитваме да ги убедим, че съм невинен. Нещата стават бавно, но ще опитаме да оправим нещата колкото се може по-бързо. Там са толкова спокойни, защото никой не ги натиска".