Нападателят на Челси Андрий Шевченко изключи възможността отново да сложи фланелката на Милан, като заяви, че италианският гранд вече е открил достоен приемник на украинския национал, информира Fox Sports.

Според Шевченко, 18-годишният бразилски талант Алешандре Пато, който дебютира за „росонерите” преди около две седмици, играе по подобен на неговия начин.

„Моето време в Милан отмина. Играя в много успешен клуб, който има пред себе си големи цели. Щастлив съм, защото имам страхотни спомени от пребиваването си в Италия. Обичам тази страна, както и Милан, а и никога не съм го крил, но няма да се върна”, категоричен бе капитанът на националния отбор на Украйна.

„Мястото ми при „росонерите” вече е заето от Алешандре Пато. Той играе по подобен на моя маниер, а и много добре се възползва от свободните зони. За 18-те си години е много добър”, добави Шевченко.

Бразилецът бе привлечен в Милан през месец август 2007 година, като направи дебюта си след Нова година. Пато вече се изявява отлично на Ботуша, след като успя да реализира 3 гола, за трите си мача с екипа на световния клубен шампион.