Андри Шевченко смята, че полузащитникът на Милан Кака е най-добрият футболист в света и дори изпреварва Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед. Нападателят на Челси е играл заедно с бразилския плеймейкър в Милан преди да акустира на „Стамфорд Бридж”.

Кака е най-силният играч в света. Той заслужава да спечели приза за най-добър футболист в Европа за годината. Сигурен съм, че ще успее. Ако не сега, то със сигурност в близкото бъдеще”, заяви Шевченко пред „Дейли Телеграф”.

Украинският национал вярва, че „росонерите” все още имат добри шансове да достигнат финала в Шампионската лига. Милан загуби от „червените дяволи” с 2:3 в първия полуфинален сблъсък от най-комерсиалния футболен турнир.

„През първото полувреме италианският отбор игра изключително, но влияние оказаха контузиите на Гатузо и Малдини. Милан е страхотен тим, защото винаги играе красиво”, коментира нападателят на „сините” от Лондон.

„Росонерите” играят открито и в Шампионската лига се представиха много по-добре от Манчестър. Много уважавам топ футболистите им и целия клуб. Милан притежава всичко, което е необходимо, за да достигне до финала”, заяви Шевченко.