Нападателят на Челси Андрий Шевченко изля поредния студен душ върху феновете на тима, обявявайки Манчестър Юнайтед за фаворит за спечелване на Шампионската лига през този сезон.

„За мен те са един от фаворитите” – заяви украинският нападател – „Те стигнаха до полуфиналите през миналата година и наистина станаха по-силни през лятото, купувайки Андерсон, Нани, Тевес и Харгрийвс. Те имат отбор, който им позволява да спечели.”

„Те имат двама най-добрите млади играчи в света – Кристиано Роналдо и Уейн Рууни, но най-впечатляващият играч е Пол Скоулс. Той е най-важният играч за Юнайтед, той сътворява повечето от нещата, които се случват на терена. Той е легенда, както и Райън Гигс, най-опитните играчи водят младите и това им придава балансираност.”

„Роналдо е играч, на който се наслаждавам, а той става дори по-добър. Той има толкова умения и бързина, но също така е и физически здрав. През миналия сезон този, който доминираше в Шампионската лига, беше Кака с Милан, през този това може да бъде Роналдо с Юнайтед”, каза още Шевченко.

Изказването на украинеца сигурно ще му донесе проблеми с феновете на Челси, които вече обявиха, че ще освиркват Дидие Дрогба, ако не престане да говори, че не се чувства добре на Стамфорд Бридж.

Неприятностите за Шевченко вероятно ще бъдат по-сериозни, тъй като за разлика от партньора си в атаката, той все още не се е утвърдил при сините, въпреки че дойде в лондонския тим преди повече от година.