Украинският нападател Андрий Шевченко настоя, че е доволен от престоя си в Челси и не мисли да напуска шампионите преди да изтече контракта му.

Звездата отнесе много сериозни критика за представянето си, след трансфера си от Милан през лятото и усилено се говореше, че ще напусне „Стамфорд Бридж”, но сега той обяви намерението си да остане и да затвори устите на критиците като докаже, че си струва парите.

Слабата форма на Шева и липсата на голове бяха причината за раздора между мениджъра на тима Жозе Моуриньо, който пренебрегваше бившата голова машина на Серия А и собственикът на лондончани Роман Абрамович, който е голям фен на Шевченко.

Шева обаче отбеляза, че му харесва да работи с португалският наставник и дори не обмисля да напуска отбора преди 2010 година, когато договора му приключва.

„Чувствам се много добре тук и определено ми допада да работя с Жозе Моуриньо”, каза звездата пред официалното клубно списание.

„Харесват ми методите и философията му. Бях нападан от много посоки, но ще остана и ще се боря за признанието си. Ще стисна зъби и ще продължа, защото не ми е в стила да се отказвам. Имам още четири години договор. Искам да съм тук, да играя за този добър отбор и да печеля титли с него. Основната ми задача е да разкрия най-доброто от себе си в Челси.”, завърши Шева.