Мениджърът на Лестър Крейг Шекспир заяви, че изисква от отбора си да финишира в топ 10 на Висшата лига. Това специалистът заяви след успеха 3:0 над Уотфорд в събота.

Головете за шампионите отбелязаха Уилфрид Ндиди, Рияд Марез и Марк Олбрайтън, а победата поне временно изкачи „лисиците“ до 9-ата позиция. Очевидно това е нивото, което Шекспир иска да вижда от възпитаниците си до края на кампанията.

"Черните котки" замъкват и Хъл Сити със себе си в Чемпиъншип

„Опитахме да играем така, както искахме да го правим още от началото на сезона. Не ни се получи, но най-важното са трите точки“, коментира Шекспир. „След като отборът постигна 40 точки, целта сега е да завърши колкото се може по-високо. Тази победа ни позволява да дишаме по-леко.“

„Веднъж щом поехме контрола над мача, беше много лесно да победим с 3:0 в края. Да запазим мрежата си суха беше наистина добре.“

„Казах на играчите, че сега предизвикателството е да завършим колкото се може по-високо. Не сме си поставяли цел като конкретен брой точки, но трябва да се борим и да сме конкурентни във всеки мач до края“, допълни Шекспир.