Собственикът на Манчестър Сити Шейх Мансур постави като цел пред отбора за следващия сезон шампионската титла в Премиършип.

През настоящия сезон Манчестър Сити спечели купата на Англия и ще завърши в топ четири, което ще позволи на отбора да участва в Шампионската лига.

Президентът на „гражданите” Халдун ал Мубарак обяви, че това е само началото и Шейх Мансур има много по-големи амбиции и иска да спечели титлата, а защо не и трофея от Шампионската лига.

„Всички в клуба сме доволни от представянето на отбора през този сезон. Направихме една крачка напред в нашето развитие и трябва да продължим да вървим по същия път. Нашите амбиции са много по-големи”, коментира Ал Мубарак.

„Всички вече сме се концентрирали върху проекта за следващия сезон. Шейх Мансур вече е инвестирал близо 350 милиона паунда в клуба. Той бе изключително впечатлен от финала на Уембли, въпреки че не успя да присъства на живо на финала, защото имаше бизнес задължения”, добави президентът на Манчестър Сити.

„Сега е важно да победим Болтън, за да се класираме директно за групите на Шампионската лига, което ще бъде велико изживяване. Предстоят ни мачове за Шампионската лига и ние трябва да направим всичко необходимо, за да сме конкурентни и отборът да бъде напълно готов през август”, сподели Халдун ал Мубарак.

„През летния трансферен прозорец ще бъдем много по-внимателни и ще вземем само необходимите ни играчи. Ще се съобразим с финансовите изисквания на УЕФА и ще запазим духа на феърплея, няма да бъде като миналото лято. Ние се нуждаем само от няколко нови попълнения, които ще бъдат обсъдени с нашия мениджър Роберто Манчини”, завърши Мубарак.