Президентът на Тотнъм Даниел Леви сложи край на всички спекулации около бъдещето на Димитър Бербатов, след като заяви, че „шпорите” няма да се разделят с футболисти през зимната пауза, а може само да подпишат с нови състезатели.

Изявлението на боса от „Уайт Харт Лейн” дойде веднага след апела на новия наставник на тима Хуанде Рамос, от клуба да направят всичко възможно, за да задържат капитана на българския национален отбор.

Въпреки че Бербо няколкократно заяви, че иска да остане в Тотнъм и няма намерение да сменя клубната си принадлежност поне до края на настоящия сезон, медиите в Англия продължават да спекулират с името на българина, като слуховете се засилиха още повече след 4-те гола, които вкара на Рединг.

Хуанде и аз направихме обзор на състава и намираме, че няма нужда от някакви големи промени. Всички сме на мнението, че януари е най-лошото време за закупуване на нови състезатели. Така че няма да предприемаме сериозни стъпки през зимата”, каза Леви.

„Още един път, за протокола, ще кажа, че няма да продаваме играчи. Искаме да градим. Нашите състезатели са с дългосрочни договори и няма да правим никакви атрактивни предложения”, завърши шефът на Тотнъм.