Собственикът на Манчестър Сити Такшин Шинаватра призна, че е изненадан от страхотния старт на Висшата лига за неговия отбор и вярва, че е успял да „събуди спящ гигант”, способен да се класира за евротурнирите през този сезон.

Бившият тайландския премиер е уверен, че неговите 81 милиона паунда, вложени в покупката на клуба, ще помогнат за намирането на позиция, даваща право на участие в турнира за Купата на УЕФА, както и трофеи за в бъдеще.

„Когато започнах да обсъждам купуването на Манчестър Сити се надявах да имаме място сред първите 10, но сега си мисля, че можем да влезем и в УЕФА,” коментира Такшин в интервю за американската телевизия ESPN. „Ние сме спящ гигант. Щастлив съм, че аз съм човекът, който го събуди.”

Милиардерът изкупи акциите на Сити през месец юли, но през цялото време бе разследван за злоупотреби по време на службата си в правителството на Тайланд. Шинаватра обаче успя да доведе в Манчестър Свен-Йоран Ериксон и извади моментално 40 милиона за трансфери, сред които и тези на българите Мартин Петров и Валери Божинов.

Такшин отдава успехите до момента най-вече на сплотената отборна работа. „Мислех, че ще донесем успехи на този клуб, но не и че ще стане толкова бързо,” заяви той. „Има сплав между старите играчи и новодошлите, има химия…те играят добре заедно, има страхотен отборен дух. Всичко си дойде на мястото доста бързо,” заключи Шинаватра.