Президентът на Ливърпул Дейвид Муурс, който скоро ще напусне поста си, след като предаде властта на новите американски собственици, определи назначаването на Рафаел Бенитес за треньор на отбора, като един от най-знаменателните моменти по време на неговото управление.

Муурс бе изпратен по възможно най-добрия начин от феновете на „Анфийлд”, след като Ливърпул детронира европейския клубен шампион Барселона.

„Най-хубавата ми среща бе, когато аз и Рик (Пари) поканихме Рафа в моя дом в Марбея, за да обсъдим назначението му,” заяви Муурс.

„В света няма много по-добри мениджъри от него, и с парите на новите собственици бъдещето на отбора е обещаващо.”

„Спокоен съм, че това е наред, но ми е мъчно, че напускам. Благодарен съм, че новите собственици искат да остана в борда като доживотен президент, и аз ще продължа да пътувам с отбора.”

„Но ако се почувствам ненужен по някакъв начин, няма да се поколебая за отстъпя поста.”

„Взех решение за доброто на клуба, а не за моето собствено. Футболен клуб Ливърпул трябва да остане силен години след като аз или всеки друг си отиде. Трябва да мислим за следващите 50 години напред. Така аз взимам решенията. Не можеш да дърпаш клуба назад.”

„В днешни дни във футбола не е достатъчно да си богат. Трябва да си супер богаташ, за да притежаваш клуб като Ливърпул. Сега клубът принадлежи на тях, но аз чувствам, че съм го оставил в правилните ръце. Знам, че направих най-доброто.”