В решителния втори полуфинален плейофен мач в Чемпиъншип Шефилд Юнайтед постигна важна и драматична победа с 1:0 срещу Престън на своя стадион „Брамъл Лейн” и по този начин „остриетата” се класираха за финалния двубой с общ резултат 2:1, след като първата среща завърши 1:1.

Първото полувреме бе доста равностойна, а първата сериозна опасност пред една от двете врати бе едва в 49-та минута, когато Крейг Бийти направи двойно подаване с Куин и стреля, но вратарят на Престън Лонерган улови топката.

Все пак Юнайтед стигна до победен гол в 59-та минута, когато Уолкър центрира в наказателното поле на Престън, където Халфорд с глава прати топката в мрежата на Лонерган.

Футболистите на Престън се опитаха да направят стихиен натиск, но големите опасности бяха пред вратата на гостите, като Лонерган отрази удари на Бийти и Куйн.

В края на двубоя все пак футболистите на Престън се опитаха с хаотични изпълнение да създадат напрежение пред Пади Кени, но той се справи със ситуации пред вратата му.

Така Шефилд Юнайтед ще играе във финалния плейоф на Чемпиъншип на стадион „Уембли”, като техен съперник ще бъде победителят от сблъсъка между Рединг и Бърнли.