Изпадналият от елита Шефийлд Юнайтед започна днес битка за връщане в Премиършип, след като арбитражната комисия се събра, за да реши дали да определи ново разследване срещу Уест Хем във връзка с трансфера на Карлос Тевес.

В Шефийлд се надяват да успеят да докажат, че Уест Хем трябва да бъдат наказани с отнемане на точки от независимата комисия, заради въвличането на трета страна при привличането на Тевес и Хавиер Машчерано, което е в разрез със законите на Лигата.

Ръководителите на футболното първенство са сигурни, че подобно решение не може да бъде взето, тъй като ролята на тричленната комисия е само да види дали са следвани правилата, по време на първото разследване.

Комисията обаче може да насрочи ново разследване на Уест Хем, или да определи компенсация, която да се изплати на Шефийлд Юнайтед.

Председател на комисията е пенсионираният от Върховния съд Сър Филип Отън, а в нея са още Дейвид Паник и Никлъс Рандъл. От тях се очаква да стигнат до консенсус за около два дни.

Изненадващо днес бяха направени нови разследвания по случая, като от Ливърпул признаха, че именно те са един от големите клубове, подкрепящи исканията на Шефийлд Юн.