Завръщането на Ливърпул в Шампионската лига може да отнеме и три сезона според директора по мениджмънта в клуба Иън Айър.

Мърсисайдци не са се класирали за най-авторитетния клубен турнир от сезон 2008/2009, когато завършиха на второ място. Айър смята, че философията на Брендън Роджърс може да се нуждае от повече време, за да върне отбора там, където му е мястото.

„Очакванията към отбора са да продължи с прогреса си и, разбира се, имаме амбиции да играем в Шампионската лига“, сподели Айър. „Футболният клуб е пряко обвързан с традициите в този турнир. Такова е желанието на всеки – от собствениците до служителите.“

„Искаме да играем там. Дали ще го постигнем за година, за две или за три – предстои да видим. Но там е мястото на Ливърпул. Преди година направихме промяна, за да постигнем това. Сменихме мениджъра, сменихме стила на игра и сменихме част от играчите. Още тогава казахме, че искаме да изградим нещо важно. Рим не е построен за един ден. Ако това бе възможно, то щеше да бъде по силите на всеки“, завърши Айър.