Вицепрезидентът на Тотнъм Пол Кемсли ще подаде оставка пред борда на директорите утре, съобщава „Дейли Мейл”. Магнатът, който върти бизнес с недвижими имоти, е един от най-доверените хора на президента Даниел Леви и е в основата на плановете за нов, по-голям стадион.

Кемсли, който е дългогодишен фен на Тотнъм, планира да се премести в САЩ, където бизнесът му се развива с невероятни темпове. От клуба заявиха, че раздялата е приятелска и проектът за стадион остава в сила, като ще бъде движен от Леви и финансовия директор Матю Колкот.

Въпреки близкото си приятелство с Леви и с най-сериозния поддръжник на „шпорите” Джо Люис, Кемсли започна да се разграничава от клуба още миналата година, когато напусна борда на компанията „Тотнъм Хотспър ООД”.

Впоследствие той бе назначен за вицепрезидент на футболния клуб и оказа сериозно влияние, като дори предвождаше делегацията за преговори с Хуанде Рамос през лятото.

Кемсли дори бе свързван с закупуване на целия клуб, за 250 милиона паунда, но тази информация бе опровергана от клуба.

Говорител на Тотнъм отказа коментар, но се очаква оставката да бъде приета утре, когато клубът ще представи и финансовия си доклад за годината.