Изпълнителният директор на Ливърпул Йън Еър смята, че завръщането на мърсисайдци в Шампионската лига ще ги накара да купят нови футболисти.

"Винаги е сложно да се работи на трансферния пазар. Миналото лято ние с голяма мъка успяхме да задържим Суарес. Беше доста тежко, тъй като той искаше да играе в големи мачове срещу големи футболисти. Въпреки проблемите, ние винаги успяваме да вземем силни играчи. Но участието в Шампионската лига ще ни отвори вратите за силни трансфери", заяви Еър в интервю за Дейли Телеграф.

По оценка на клуба от Ливърпул, участието в Шампионската лига ще позволи на клуба да заработи допълнително 20 милиона паунда, които клубът ще похарчи за нови попълнения преди сезона.

"Разбира се, ние разбираме, че съставът на Ливърпул следващия сезон ще е различен от тазгодишния, още повече заради участието ни в европейските клубни турнири. Ще има нови попълнения", допълни той.

"Гарантирахме си място в Шампионската лига. Това е удивително постижение за клуба ни. Преди началото на сезона дори четвъртото място го оценявахме като голям успех", завърши Еър.