Вратарят на Арсенал Войчех Шчесни смята, че много скоро колегата му от Манчестър Сити Джо Харт ще си върне познатата форма и пак ще застане под 7-метровата рамка.

Английският национал в момента плаща цената на слабите си изяви от началото на сезона, като последната му голяма грешка бе при загубата от Челси с1:2 на „Стамфорд Бридж“. Тогава неразчетеното му излизане буквално подари трите точки на „сините“, а Мануел Пелегрини реши по-смело да заложи на румънеца Костел Пантилимон.

„Аз оценявам Харт като един от най-добрите, ако не и най-добрият вратар в света“, заяви Шчесни. „През последните години той бе най-постоянен. Възрастта обаче си има значение, когато не си толкова стабилен като по-опитен вратар.“

„Забравете последните няколко седмици, когато му беше трудно и бе оставен на скамейката. Всеки трябва да мине през това“, обясни Шчесни, който преди време води подобна битка със своя сънародник с Лукаш Фабиански.

„Когато си извън титулярите, имаш време да си наредиш нещата. Много е важно да се отпуснеш и да не си постоянно под напрежение. Така можеш да си създадеш правилната нагласа. При мен проработи и определено се надявам Джо да стори същото. Ако се върне по-силен от преди, ще е плашещо дори да си помисля колко добър може да бъде“, завърши Шчесни.