Полузащитникът на Ливърпул Шаби Алонсо призна, че Барселона е клуб, който е много близко до сърцето му, но испанеца твърдо е решил да се съсредоточи върху представянето си през настоящия сезон.

Изявлението на Алонсо идва в отговор на интереса от страна на „каталунците” към него. Появиха се слухове, че от Барса са готови да се разделят с близо 16 млн. паунда, за да го имат в състава си.

В момента преговорите за подновяването на контракта на Алонсо са замразени и Рафа Бенитез обяви, че бъдещето на футболиста ще се реши след края на сезона.

Това изказване на наставникът на „мърсисайдци” поставя още повече въпросителни около бъдещето на Алонсо в клуба.

„Слухове за моето завръщане в Испания има от много дълго време. Моето положение като играч на Ливърпул е ясно. Който има интерес към мен да води преговори с ръководството”, заяви Алонсо пред Daily Star.

„Сега мисля единствено за мястото си при „червените”. В момента сме в ключов момент от сезона и не искам да се разсейвам с други мисли. Ливърпул ми предложиха нов договор, но до края на сезона няма да дам своя отговор. Барселона е много важен град за мен и за баща ми (Педро Алонсо е бивш играч на Барса), но в света на футбола не можеш да решаваш бъдещето си винаги воден от чувства.”, завърши Алонсо