Новото попълнение на Ливърпул Джо Коул ще отнесе сериозна глоба, след като бе хванат от пътни полицаи да кара със 169 км/ч (105 мили в час), при ограничение от едва 113 км/ч (70 м/ч).

Коул е бил засечен да лети с 56 км/ч над позволеното и неговият адвокат пледира, че радарът, който го е засякъл бил използван неправилно и съответно е отчел грешна скорост.

28-годишният английски национал е използвал скоростните възможности на своето Ауди А4 на път в Съри, а хваналият го пътен полицай твърди, че скоростомерът е бил в изправност и Джо Коул наистина е шофирал със 169 км/ч.

Областен съд е открил дело срещу Коул за пътното провинение. През уикенда пък халфът бе изгонен в мача на Ливърпул срещу Арсенал от първия кръг на Висшата лига, като и хващането му с превишена скорост прави седмицата му наистина неприятна.

Джо Коул е подходил сериозно към делото, което ще се води срещу него и е наел адвокатска кантора, която е защитавала успешно при пътни инциденти Дейвид Бекъм, Уейн Рууни и водещия Джеръми Кларксън, добре познат на любителите на високите скорости от култовото автомобилно предаване на BBC „Top Gear”.