Полузащитникът на Арсенал Сеск Фабрегас сподели чувствата си, след контузията, която получи на мача с Барселона от Шампионската лига. В специалната си колонка във вестник „Сън” испанецът заяви, че е тотално съкрушен от полученото счупване, което може би няма да му позволи да играе повече този сезон.

„Кракът ми е счупен, а аз съм съкрушен. Дузпата, която вкарах срещу Барселона може да се окаже последното, което съм направил за Арсенал този сезон. Трябва да се надявам, че ще победим на „Ноу Камп”, да спечелим полуфиналите, и евентуално аз ще съм готов за финала,” казва Фабрегас. „Това може да изглежда много, но е моята мечта, и аз се моля за нея. Не искам сезонът да приключва така.”

„Когато Карлес Пуйол ме фаулира за дузпата, единственото, за което мислех, е как ще взема топката, ще я заложа на точката и ще бия дузпата с колкото сили имам,” споделя още младокът. „Адреналинът трябва да е бил изключителен, защото не почувствах никаква болка, когато стрелях покрай Виктор Валдес. Но когато отидох да извадя топката от мрежата, почувствах ужасна болка. Едва ходех. Знаех, че е сериозно, но също така трябваше да остана на терена, защото повече нямахме смени. Така или иначе нямаше да мога да играя на реванша, заради картона, който бях получил.”

„Не ме е срам да призная, че се самосъжалявах в момента, в който ми показаха картона. Мечтаех да играя за Арсенал на „Ноу Камп. Никога не съм крил, че Барселона е специален клуб за мен. Но трябваше да преглътна всичко, за да помогна на отбора си.”

„Чух доста въпроси, дали изобщо е трябвало да играя в първия мач, тъй като лекувах контузия и преди него. Аз исках да играя, и въпреки че знаех, че не съм на 100 процента, вярвах, че мога да помогна. Преди Пуйол да ме хване, се чувствах добре. казаха, че може кракът ми да е бил счупен и преди мача, но аз честно казано не знам.”

„Не смятам, че нямаме повече шансове да спечелим титлата във Висшата лига. Играем срещу Уулвърхемптън днес, и ако спечелим, отново сме в борбата. Разбира се, ще е добре, ако Манчестър Юнайтед и Челси завършат наравно,” добави Фабрегас относно вътрешното първенство. „През този сезон вече видяхме колко обрати имаше, а ние разполагаме с играчи, които могат да направят такъв и в наша полза.”

„Аз съм съкрушен, че не мога да помогна в момента, но няма да има по-гръмогласен фен от мен, докато съм извън терена,” обеща накрая Сеск.