Франсеск Фабрегас заяви, че е избрал да играе в Челси, защото е искал да печели трофеи. Той добави, че Жозе Моуриньо го е накрал да се чувства важен.

„След като си подписал с такъв голям отбор като Челси, основната цел е да печелиш трофеи и да се чувстваш важен“, сподели Фабрегас.

„Радвам се, че сме на път да спечелим два трофея още в първия ми сезон в Челси. С пристигането ми на „Стамфорд Бридж“ бях наясно, че ще се борим за спечелването на трофеи. Не е лошо в първия си сезон да спечелиш купата на Лигата и титлата в Премиършип“, добави испанецът.

„Чувствам се като голям късметлия да бъда част от тази група. Нямам търпение да вдигна титлата в Премиършип. Щастлив съм от футбола, който демонстрираме. Ние заслужаваме да спечелим титлата. Джон Тери ми е разказвал, че нищо в живота не може да бъде сравнявано с вдигнато на шампионското отличие. Искам да усетя това вълнение“, продължи халфът.

„Моуриньо ме накара да се чувствам важна част от Челси. Моето желание бе да играя редовно, да се забавлявам на терена. В Барселона играех като нападател, а също така и отдясно. Моуриньо искаше да играя като халф и ме накара да се чувствам важна част от отбора. Челси ми даде възможност, за което аз съм много благодарен“, каза още Фабрегас.