Със сериозни проблеми ще трябва да се справя мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс преди гостуването на „червените“ на Тотнъм в неделя. Днес стана ясно, че специалистът няма да може да използва своя капитан Стивън Джерард, който получи травма в бедрото по време на двубоя с Уест Хем през уикенда. Тогава халфът бе заменен в началото на второто полувреме заради проблеми в бедрото. Все още няма официална информация за какъв период ще отсъства Джерард, но в различни източници изтекоха информации, че той ще се възстановява най-малко един месец.

В същото време Джордън Хендерсън също има здравословни проблеми. Полузащитникът бе изритан зверски от Кевин Нолан, което доведе до директен червен картон за футболиста на „чуковете“. В последните два дни Хендерсън е с обездвижен глезен, но се очаква да поднови тренировки до края на седмицата и да бъде използван за гостуването на „Уайт Харт Лейн“.

Дълготрайно контузен за „червените“ е нападателят Даниел Стъридж. Английският национал ще се възстановява близо 8 седмици, след като контузи глезена си по време на тренировка на мърсисайдци.

Мачът между Тотнъм и Ливърпул е в неделя от 18 часа българско време. Във временното класиране двата тима заемат съответно шесто и второ място.