Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини ще получи още 100 милиона паунда за трансфери през зимата, твърди английското издание на Goal.com. Наставникът е получил радостната вест лично от собственика на тима Шейх Мансур, по време на конферентен разговор с него и президента Калдуун Ал Мубарак.

Новината идва и след като бяха отчетени 121 милиона паунда загуба, и изхарчените 97 милиона за нови играчи през лятото.

Според същото интернет издание, основната цел на Сити ще бъде нападателят на Волфсбург Един Джеко, като англичаните искат да се пазарят, и да намалят цената, която искат германците от 50 милиона до 35 милиона.

Изпълнителният директор на „гражданите” Гари Куук и администраторът Брайън Марууд отлетяха за Абу Даби, за да представят доклад за прогреса на тима пред собственика. Те ще обсъждат както новите попълнения, така и играчите, от които отборът може да се освободи.

Емануел Адебайор, със седмична заплата от около 180000 паунда, Уейн Бридж, с 95000, и Роке Санта Круз с 90000, са сред споменаваните имена, които ще бъдат поставени в трансферната листа. Ако тримата напуснат, клубът ще спести около 20 милиона паунда годишно само от техните заплати.

Новините от света на футбола четете със съдействието на bwin.