Руският милиардер и собственик на Челси Роман Абрамович изненадващо обяви, че се е развел със съпругата си Ирина. Това по всички информации е и най-скъпия развод в историята изобщо. Двойката направи изявление, че финансовите въпроси вече са уредени, но не става ясно как точно са разпределени 11-те милиарда на фамилията.

Ирина и Роман имат пет деца и са женени от 15 години.

Според запознати, бившата стюардеса се е задоволила с по-малко от половината от състоянието на мъжа си.

40-годишният Абрамович съобщи за раздялата с година по-младата Ирина часове след като негови интимни снимки с младата Дария Жукова бяха мистериозно покрити от всички медии.

Говорител на Абрамович заяви снощи: „Господин и госпожа Абрамович се разведоха в Русия по взаимно съгласие. Те се споразумяха за децата и финансите. Корпоративните интереси на г-н Абрамович, включително и футболен клуб Челси, няма по никакъв начин да бъдат повлияни от развода. Господин и госпожа Абрамович ще оценят, ако запазите тяхното спокойствие.”

Руският магнат е най-богатия човек във Великобритания. Той притежава имоти за близо 40 милиона паунда в Кенсингтън и Сен Тропе, както и имение близо до Москва.

Гордостта му е суперяхтата „Пелорус”, оценявана на 72 милиона паунда, а тя не е най-скъпата, която притежава.

Слуховете за връзка между Абрамович и Дария се носят от повече от година. Вчера много от таблоидите в Англия са получили снимки на двамата заедно, заснети от уважавана фото агенция. Часове по-късно агенцията оттеглила офертата за снимките.

Жукова е дъщеря на нефтен магнат и бившо гадже на тенисиста Марат Сафин.