Селтик победи Тотнъм с 2:0 в последния мач от турнира Уембли Къп в Лондон и по този начин си гарантира трофея от приятелската надпревара. „Детелините” надвиха и Ал Ахли в петък, и така, без да се срещат с четвъртия Барселона, триумфираха на стадиона-красавец в английската столица. Купата отиде при тима с най-много точки от двата си мача, като Селтик има шест точки, а Барса остана с четири, след победата над Ал Ахли и хикса срещу Тотнъм.

Пробойните в защитата на „шпорите” бяха твърде много, и в отсъствието на титулярната централна двойка бранители Ледли Кинг и Джонатан Уудгейт, тимът бе много разколебан. Още в деветата минута Селтик откри резултата, като Крис Килън получи перфектен пас и с глава матира Еурелио Гомес.

Дарън Бент имаше шанс да възстанови равенството, но ударът му бе спасен от Лукаш Залуска. Стражът извади и мощен далечен изстрел на Том Хъдълстоун, за да запази аванса на своя тим. Селтик доминираше и закономерно удвои преднината си в 40-та минута, когато Георгиос Самарас се възползва перфектно пред открилата се възможност и направи 2:0.

Второто полувреме продължи по начина, по който завърши първото, като Селтик владееше повече топката и създаваше положения предимно от грешките в защита на Тотнъм. Чак в последните 10-15 минути от двубоя „шпорите” започнаха да поглеждат към вратата на шотландския гранд, а Джърмейн Дефоу опита да върне поне едно попадение, но нямаше късмет.

Мачът бе последна проверка за Селтик, преди важния двубой от квалификациите в Шампионската лига срещу Динамо Москва.